مرتبط با ماده 169 قانون مالیات های مستقیم
با موضوع : اجرای ماده 121 قانون برنامه پنجساله پنجم
در اجرای ماده 121 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران. پیرو بخشنامههای 10704/200مورخ 16/6/1392 و13007/200 مورخ 28/6/1391 با توجه به هماهنگی به عمل آمده با وزارت صنعت. معدن و تجارت و اتاق اصناف کشور در خصوص تعیین اولویت صاحبان مشاغل برای نصب. راه اندازی و استفاده از سامانه صندوق فروش بر اساس قانون مزبور. علاوه بر مشاغل اعلام شده در بخشنامه مذکور. صاحبان مشاغل (اشخاص حقیقی) مشروحه ذیل:
· فروشندگان لاستیک(نمایندگی . عمده و خرده فروشی)؛
· نمایشگاههای اتومبیل(سواری. باری. مسافربری. ماشین آلات راه سازی. کشاورزی و صنعتی)؛
· فروشندگان مصالح ساختمانی (نمایندگی . عمده و خرده فروشی)؛
· فروشندگان تاسیسات الکترونیکی- مکانیکی ساختمان (نمایندگی . عمده و خرده فروشی)؛
· فروشندگان انواع رنگ ساختمان . صنعتی و اتومبیل(نمایندگی . عمده و خرده فروشی)؛
· فروشندگان مواد شیمیایی(نمایندگی . عمده و خرده فروشی)؛
· نمایندگیهای فروش شرکتهای توزیع کالاهای داخلی و وارداتی(غیر اشخاص حقوقی)؛
· نمایندگانفروش شرکتها و موسسات تجاری وصنعتی اعم از داخلی و خارجی (غیر اشخاص حقوقی)؛
· فروشندگان یخچالهای صنعتی و ویترینی(نمایندگی . عمده و خرده فروشی)؛
· بار فروشان و فروشندگان میوه و تره بار و میدان داران؛
از ابتدای سال1394 ملزم به استفاده از سامانه صندوق فروش (pos مکانیزه فروشگاهی) یا رایانه دارای سیستم نرمافزار فروشگاهی و صدور الکترونیکی صورتحساب فروش (فاکتور) مطابق نمونه اعلام شده در دستورالعمل های موضوع مواد 19 قانون مالیات بر ارزش افزوده و 169 و 169 مکرر قانون مالیات های مستقیم می باشند.
ضمنا مشخصات سخت افزار و نرم افزار مورد استفاده بر اساس آیین نامه اجرایی ماده 71 قانون نظام صنفی که توسط وزارت صنعت و معدن و تجارت اعلام شده. خواهد بود.
شایان ذکر است هزینههای انجام شده بابت خرید. نصب و راهاندازی دستگاه سامانه صندوق فروش (pos مکانیزه فروشگاهی) یا رایانه توسط صاحبان مشاغل مذکور (اعم از سخت افزار و نرم افزار). از درآمد مشمول مالیات مودیان مزبور در اولین سال استفاده قابل کسر می باشد. ضمنا مودیان مالیاتی ملزم به استفاده از سامانه صندوق فروش (مکانیزه فروش) یا رایانه دارای سیستم نرمافزار فروشگاهی. در صورت عدم استفاده از سامانههای مذکور از معافیت مالیاتی مقرر در قانون برای سال مربوط محروم خواهند شد.
معیار شناسایی صاحبان مشاغل فوقالذکر. جواز کسب فعالیت صادره توسط مراجع ذیصلاح میباشد.بدیهی است در صورت نداشتن جواز کسب. نوع فعالیت مندرج در پرونده های مالیاتی آنان ملاک عمل
خواهد بود.
مقتضی است ادارات کل امور مالیاتی ضمن مکاتبه با اتحادیه های صنفی و مجامع امور صنفی استان (مطابق فرم پیوست شماره "1" ). لزوم اجرای دقیق و به موقع قانون را یادآوری نموده و تصریح نمایند برخورداری صاحبان مشاغل فوق الذکر و همچنین مودیان موضوع بخشنامه صدرالاشاره از معافیت و تسهیلات مقرر در قوانین برنامه پنجم توسعه و مالیات-های مستقیم. در سنوات عملکرد 1392.1393 و 1394حسب مورد منوط به نصب سامانه های فروشگاهی یا رایانه دارای سیستم نرم افزار فروشگاهی و استفاده از آن براساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور خواهد بود.
علی عسکری